Mi az a rukkola.hu ?!!

  • 0

Mi az a rukkola.hu ?!!

A rukkolát mondhatnánk úgy is, hogy közösségi „könyvcserélde”.

Több mint 27.000 felhasználó 62.000 elérhetővé tett könyvéből választhatsz magadnak. 2012. július 10-e óta működik és valódi emberek, valódi könyvei cserélnek gazdát.

Szlogenjük: „Ajándékozz el egy könyvet ma, kapsz érte egy másikat holnap.”

Hogyan is működik ez?

  1.  „Rukkolj” = Tedd fel azokat a könyveidet az oldalra, amelyek már csak a polcon szomorkodnak, mert senki sem olvassa őket, neked már nem fognak hiányozni és gyűjts pontokat ezáltal.
  2. „Happolj” = Válassz a mások által feltöltött könyvekből és fizess a saját feltöltéseidért kapott ponttokkal.
  3. Olvass minél többet!

 

A rukkola könyv olvasó közösséget épít, hogy mindenki hozzájuthasson az egyébként nem olcsó könyvekhez. Mivel mindenki azért tagja az online közösségnek, hogy olyan könyveket szerezzen magának, amit el szeretne olvasni, ehhez két feltételt kell csak teljesítenie: előrukkolni néhány vihető, saját könyvvel és megvárni, amíg valaki elhappol egyet belőle. Az átadott könyvekért pontokat kapsz, amelyeket számodra új könyvekre válthatsz. A könyvek átadása postai úton történik, vagy happontokon keresztül (ami mi is lettünk). A felmerülő költségeket a rukkoló állja (szállítás költsége a happontra, vagy postaköltség). Mindig postázni kell, ha azt kérik! És még egy fontos dolog: tedd vissza a könyvet az oldalra, ha elolvastad, had élvezzék mások is!

Nos, ezt a kis összefoglalót a rukkoláról azért írtam, mert mi is hivatalos happont lettünk, így egyike vagyunk azon helyeknek, ahol az ingyenes könyvcserebere megtörténhet a rukkola keretein belül. Ahhoz, hogy igénybe vehesse valaki ezt a könyvcserés szolgáltatást, természetesen a www.rukkola.hu oldalon regisztrálni kell először a megadott szabályok szerint, majd kezdődhet a rukkolás és happolás.  Bővebb tájékoztatást és infókat a rukkola oldalán találtok, csatlakozzatok ti is a könyvolvasók rukkola közösségéhez, akár Facebookon is!

Természetesen a mi eddigi kezdeményezésünk – vagyis, hogy minden kávézó vendégünk egy általa választott könyvet magával vihet könyvespolcunkról – továbbra is működik és örömet szerez sok vendégünknek.

(Forrás: www.rukkola.hu)


Facebook LikeBox

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar